Тури, Індія, Віза

Ревні цінителі традиційних культур цілий рік зможуть насолоджуватися заворожливими музичними виставами, що шукають тиші зустрінуть величні Гімалаї, немов спеціально створені для відновлення сил і досягнення душевної рівноваги.
“text-align:justify;”> Індія – країна непередаваних відтінків фарб, пахучих ароматів, витончених форм, а так само різноманіття різних мов, обширної географії. Чудова природа, найдавніші мистецтво, багатющі традиції, різноманіття релігійних навчань – все це в індійській культурі непереборно тягне людей з різних країн світу. Екскурсійні тури по Індії познайомлять вас з чудовими памятками архітектури стародавнього світу, які розкидані тут практично на кожному кроці. Якщо ви хоч трохи цікавитеся історією, легендарні палаци, храми та фортеці не залишать вас байдужими.

Шанувальників класичного відпочинку тут чекають кілометри піщаних пляжів і тепле море. У вас є можливість опинитися в одному з найкрасивіших місць в Індії – на узбережжі Гоа, – це популярне місце серед світової еліти, а так само справжній рай для молоді, шанувальників трансу і танців під відкритим небом.

Клімат переважно тропічний, на півночі тропічний мусонний. Опадів випадає 60-100 мм на рік у пустелі Тар, на заході країни, 300-400 мм – у центральних районах Декана, 3000-6000 мм – у Східних Гімалаях і на зовнішніх схилах Гат, 12 тис.мм – в Черапунджі на плато Шиллонг (саме вологе місце на Землі). Туристичний сезон триває з жовтня по березень, а кращими місяцями для подорожі по Індії вважаються листопад і грудень.

Державні мови – англійська та хінді, всього – 17 офіційних мов в штатах, 844 діалекти. Для мінімального спілкування достатньо рівня шкільного англійської. Якщо ж ви хочете блиснути перед індусом, і отримати його особливе розташування, вивчите декілька слів на хінді.

Грошова одиниця – індійська рупія. Ввезення іноземної валюти не обмежене, національний заборонений. Вивіз ввезеної валюти не обмежений, національний заборонений.

Банки працюють у будні дні з 10.00 до 14.00, а в суботу – з 10.00 до 12.00. Квитанцію про обмін валюти необхідно зберегти. Вона буде потрібно при покупці квитків на літак і при зворотному обміні рупій на тверду валюту.

Якщо вас влаштовує дешева кімната (3-10 – на двох), рис (1) і поїзд другого класу, ви можете протриматися на 10 на добу. Якщо ви хочете мати кімнату з ванною (15-25 – на двох), різноманітно харчуватися (2-5) і подорожувати з комфортом, то приготуйте мінімум 25 – 30 на добу. У Делі дешеві авіаквитки для польотів всередині країни (особливо в Калькутта і Мамбай). Дуже недорого коштують деякі міжнародні авіаквитки, наприклад, між Калькутта і Дхака (Бангладеш), Делі і Карачі (Пакистан), Тіручірапалі і Коломбо (Шрі-Ланка). Якщо припускаєте багато переміщатися по Індії, то, можливо, вам буде вигідно придбати спеціальний квиток. Він дає можливість необмежено подорожувати по країні внутрішніми рейсами економічного класу. Квиток на 21 день коштує 750, на 15 днів – 500, на 7 днів – 250.


Консульський відділ Посольства Індії в Києві знаходиться за адресою: вул. Терьохіна, 4. Прийом документів для візи Індія для українців здійснюється по понеділках, середах і пятницях з 09:30 до 11:30. Видача документів у призначений день, зазвичай наступного дня після подачі.

Громадянам Російської Федерації для відвідування Індії потрібна віза.
Документи, необхідні для оформлення візи в консульстві:
– закордонний паспорт (термін дії з дня закінчення поїздки – 6 місяців);
– 2 анкети (заповнюються англійською мовою);
– 2 кольорові фотографії, розмір 3 * 4;
– копія внутрішнього паспорта (сторінки з особистими даними та штамп прописки на території РФ);
– авіаквиток в обидва кінці;
– декларація, заповнена та підписана заявником у двох примірниках;
– підтвердження з готелю або запрошення від приватної особи;
– для оформлення візи на дитину надається копія свідоцтва про народження та фотографії: одна – якщо дитина вписана в паспорт батьків, дві – якщо віза оформляється в паспорт дитини.
– При оформленні візи на термін, що перевищує 3 місяці, потрібна довідка про відсутність ВІЛ-антитіл.

Для громадян Росії термін оформлення візи становить 7 робочих днів.
Консульський збір складає 40 доларів США (оплачується в рублях, 1250 рублів).
Стандартна туристична віза видається на 3 місяці і дійсна протягом 6 місяців з моменту видачі.
Транзитна віза
Безвізовий транзит заборонений.
Необхідні документи для отримання транзитної візи:
– закордонний паспорт (термін дії – 6 місяців);
– декларація, заповнена та підписана заявником у двох примірниках;
– віза країни прямування;
– авіаквитки по всьому маршруту слідування;
– 2 анкети (заповнюються англійською мовою);
– 2 кольорові фотографії, розмір 3 * 4.
Щеплення
Офіційно ніякі щеплення в Індію не потрібні. Але рекомендується зробити щеплення від малярії, черевного тифу, менінгіту, гепатиту А.

Джерело

Може бьть цікаво

Читайте також:  Релігійний відпочинок в Єгипті